Real Estate Skopje, Macedonia

News

Check out market updates

Фасцинантен дизајн и архитектура – Corallo House

<!--:en-->Фасцинантен дизајн и архитектура – Corallo House<!--:-->

 

Corallo House е проектирана од Paz Arquitectura и се наоѓа во Гватемала сити, Гватемала. Фактот што не импресионираше е фасцинантниот детал кој ја прави оваа куќа единствена – проектирана е врз парцела на која имало возрасни масивни стебла и кои архитектот буквално решил да ги интегрира при градењето на резиденцијата. Основна идеја на проектот било имено да се зачуваат дрвјата, за да можат да бидат дел од животниот простор.

 

  

Please follow and like us:
50

Leave a Reply